Barion Pixel
Kosár

Ex libris pecsét, minden, amit tudni érdemes róluk

Mi is az az ex libris pecsét? Egy grafika, amely a könyv belső, legtöbbször az első lapok valamelyikén helyezkedik el és jelzi, hogy ki a könyv tulajdonosa. Több fajtájuk is létezik, fanyeles pecsét vagy akár beragasztható matrica formátumban is. Nálunk fanyeles ex libris pecsétekre készítésére van lehetőség, melyet a saját vagy, ha ajándékba szánod, az ajándékozott nevével kérhetsz.

Az Ex libris menüpontban sok fajta, előre kész grafikát találhatsz, magyar, angol és német nyelven. Az adott pecsét adatlapján meg tudod adni, hogy pontosan milyen névre szeretnéd kérni a pecsétet, milyen méretben és akár díszdobozos csomagolást is kérhetsz az ex libris bélyegződhöz.


De nézzük, még mi kell ahhoz, hogy amikor megérkezett a pecséted, akkor szép is legyen a lenyomatod.

A gyártás során porréteg képződik a pecsét gumin, amelyet mi természetesen minél gondosabban megpróbálunk el távolítani, de az első használatok alkalmával még előfordulhat a pecsét felületén. Ez azt eredményezheti, hogy az ex libris bélyegző grafikája az első pár alkalommal még itt-ott hiányos lehet nyomáskor. Első körben mindenképpen azt javasoljuk, hogy ne élesben, egy könyvön próbáld ki az ex libris pecsétedet, hanem egy külön lapon. Jól itasd át a felszínét a bélyegzőpárna tintájával és próbaképpen 3-4-5-ször pecsételj vele. Az ex libris bélyegzőnek kell pár alkalom mire rendesen bejáratódik. Ezután érdemes a kiválasztott házi könyvtári könyvekbe pecsételni.

A tintapárnáinkban található festékek vízbázisú papírra való tintával rendelkeznek, így az ex libris pecséteket használt után vízzel lehet lemosni és eltenni.

Vissza a főoldalra